2020./2021.m.g.

1.a klase

1.a  klases skolēni „Labo darbu nedēļā” piedalījās pirmo reizi,tāpēc šis bija ļoti satraucošs un gaidīts notikums. Mēs vēlējāmies izdarīt darbu, lai no tā būtu ieguvums(prieks par labi paveiktu darbu) ne tikai mums, bet arī citiem skolas skolēniem un skolotājiem, tādēļ  devāmies uz skolas virtuvi, lai palīdzētu saimniecēm uzklāt pusdienām galdus. Sapratām cik svarīgi ir atšķirt labo roku no kreisās, lai varētu karotes salikt pareizajā bļodas pusē, ka darot darbu jābūt uzmanīgiem, lai nesaplēstu traukus.  Ēdot pusdienas bija gandarījums par paveikto, jo galdu sev un citiem bija saklājuši paši. Paldies skolas saimniecei Kristīnei Lejai par laipnu uzņemšanu un atbalstīšanu!
Kl.audz. Z. Serebrjakova

2.a klase

2.a klases labais darbs, labo darbu nedēļā, bija salasīt  priežu čiekurus un  kastaņus. Lai paveiktu iecerēto darbu, devāmies uz skolas parku, kur aug priedes. Čiekuru lasīšanas aktivitāte mums visiem bija labs sporta treniņš pa kalnu augšā, pa kalnu lejā. Kad čiekuri bija salasīti, ķērāmies klāt kastaņu lasīšanai, kuri nebija tālu jāmeklē. Brūnos bumbuļus atradām pie pašas skolas. Tie ātri pildījās gan mūsu kabatās, gan maisiņos. Salasītie priežu čiekuri, kastaņi atrada arī īpašniekus. Tie tika nogādāti  Saldus pilsētas bērnudārza ,,Zīlīte” bērnu grupiņai ,,Mārīte”. Mazie bērndārznieki, apgūstot dažādas prasmes,  izmantos mūsu lasītos kastaņus un čiekurus. Katrs padarītais darbiņš sagādā prieku. Labu var darīt visi KOPĀ! Skolotāja D. Staško

2.b klase

Siltā 1.oktobra dienā Brocēnu vidusskolas skolēni devās uz Sociālās aprūpes centru „Atpūtas”, lai iepriecinātu vecos ļaudis Starptautiskajā senioru dienā. Ralfs Mazrims sagatavoja jauku dzejoli, pārējie klasesbiedri apsveikumam uzzīmēja zīmējumus ar sirsnīgiem novēlējumiem.

2.b klases audzinātāja Svetlana Tarasova.

3.a klase

Ziedus pamatoti sauc par dzīves simbolu, jo tie iemieso dabas skaistumu un tās dāsnumu…

Tāpēc mūsu klase šogad labo darbu nedēļā iepriecināja paši sevi, citus skolēnus, skolotājus un darbiniekus ar saviem atnestajiem rudens dārza ziediem. Ar dālijām, mārtiņiem, miķelīšiem, rudbekijām, kļavu lapām, dekoratīvajiem ķirbīšiem, Izveidojām skaistus puķu pušķīšus, kurus ielikām rudenīgi sadekorētās vāzītēs. Paldies mūsu vecākiem un vecvecākiem, kuri mums palīdzēja ar pašu audzētiem – visskaistākajiem rudens ziediem! Klases audzinātāja Eva Raboviča

3.b klase

3.b klase palīdzēja sētniecei grābt lapas skolas teritorijā.

5.a klase

Labo darbu nedēļas ietvaros 5. a klases skolēni savāca ābolus un dārzeņus mini zoo „Silavas” zvēriņiem un putniem un nogādāja uz zoodārzu. Liels prieks un gandarījums par paveikto! Paldies, Brocēnu Vidusskolas audzēkņiem!„Labo darbu nedēļas” ietvaros, bērni savāca ābolīšus moni zoo zvēriņiem! Mums Brocēnu novadā aug forša jaunā paaudze. Tik forši! Paldies Jums! Šis ieraksts no mini zoo Silavas saimnieka Didža Dreimaņa facebook lapas.

5.a klases audzinātāja Mairita Neilande.

5.b klase

Ak, rudeni, rudentiņ… Lapas krāsojas un birst, bet zemi rotā sabiruši kastaņi, zīles un čiekuri. Vai tas tikai dzīvniekiem? Nē! PII “Varvīksne” grupiņa “Pīlēni” rudens dārgumus izmanto spēlēm, mācoties ciparus un attīstot sīko pirkstu motoriku. Brocēnu vidusskolas 5.b klases zēni un meitenes devās lasīt veltes, lai varētu nogādāt mazajiem pētniekiem. 8.oktobrī, Labo darbu nedēļas ietvaros, devāmies uz PII “Varavīksne”, lai nodotu salasīto čaklajiem “Pīlēni” grupas  bērniem. Mazie draugi bija ļoti priecīgi par ciemošanos un iegūtajiem materiāliem. Ciemošanās beigās tapa fotogrāfija un vienojāmies par kopīgu pārgājienu mēneša izskaņā.  Lai mazie rakari cītīgi darbojas un gaidām pārgājienu!

6.a klase

Jau otro gadu 6.a klases skolēni Labo darbu nedēļā strādāja Remtes pagasta mini zoo “Silavas”. Darbs un atpūta, tāds bija mūsu dienas plāns. Palīdzējām novākt cukurbietes un sētā sagrābt lapas. Saimnieks Didzis iekūra ugunskuru, pie kura mēs atpūtāmies un cepām desiņas. Desiņas garšoja arī “Silavu” sunim. Šoruden bija labvēlīgi laika apstākļi, tāpēc varējām iepazīt zoo iemītniekus – nūtrijas, trušus, vistiņas un dažāda izmēra zirgus. Pavasarī ceram draudzību turpināt un iepazīt pārējos dzīvniekus.

6.aklases audzinātāja Aija Zakovska

6.b klase

Ir rudens un lapas kļūst ne vien krāsainākas, bet tās arvien vairāk pārklāj zemes virsu. Arī kastaņi un zīles sakrituši pārpārēm. Un tad sākas lielais lapu grābšanas maratons. Tāpēc mēs, 6. b klases skolēni kopā ar audzinātāju Daigu Barančani, nolēmām palīdzēt cilvēkiem, kam ar to jānodarbojas, izvēlējāmies sakopt stadiona teritoriju gar žogu. Lai gan lapu būs vēl milzum daudz, tomēr kāda daļa no tām nu savākta un aizvesta uz trūdēšanas vietu. Liels paldies Leilas Gusakovas mammai par sadarbību.

6.b klases audz. Daiga Barančane

6.c klase

Labo darbu nedēļas ietvaros 6.c klase  nolēma iepriecināt pirmklasniekus. Vienojāmies, ka katrs salasīs kastaņus un tos aiznesīsim 1.a klases skolēniem. Kopā salasījām lielu maisu ar kastaņiem. Ievērojot šī brīža noteikumus, nevarējām visa klase aiziet uz sākumskolu, bet gāja tikai čaklākie lasītāji. Ceram, ka mazie skolnieki tos izmantos gan skaitīšanai, gan rokdarbiem, gan roku treniņiem un atpūtai. Bijām priecīgi satikt savu sākumskolas audzinātāju Zaigu, kura tagad ir audzinātāja 1.a klasei. Mēģinājām atcerēties, kādi mēs bijām, kad bijām pirmklasnieki. Mūsu Labais darbs vēl turpināsies, jo sarunājām, ka  turpināsim apciemot skolotājas Zaigas audzēkņus un iesim lasīt viņiem pasakas.

6.c klases audzinātāja Inga Rozalinska

7.a klase

Laika posmā no 5.10.- 9.10.2020. 7. a klase nodeva makulatūru – pavisam kopā četras pilnas A4 kopējamā papīra pakas!

Vēl tīrīja un sakopa savu klasi – 615. kabinetu. Tika nomazgātas visas galda virsmas, izslaucīta un izmazgāta grīda, nomazgāta tāfele, plauktos noslaucīti putekļi. Šajā dienā skolas apkopējai nebija jātīra šis kabinets!

Klases audzinātāja Margita Skrastiņa

7.b klase

‘’Labo darbu nedēļā “7.b klase ziedoja  dzīvnieku patversmei siltas sedziņas un spilventiņus, savāca makulatūru 220 kg. Esam gandarīti par paveikto, jo darot labus darbus kļūstam labāki.

7.b klases audzinātāja Vineta Mielava.

8.b klase

11.oktobrī, saulainā svētdienā, 8.b klases skolēni kopā ar savu kl.audz. O.Visocku devās uz “Lielšķietniekiem” Blīdenē, lai ne tikai palīdzētu sagrābt nopļauto zāli, bet pierādīt, ka arī ārpus skolas spēj strādāt saliedēti un palīdzēt, kad tas ir nepieciešams. Mājās devās ar gandarījumu sirdī, jo labo darbu nekad nav par daudz! Sindija Bumbiere

9.a klase

9.a klases skolēni, labo darbu nedēļā, vēlējās iepriecināt savus skolotājus. Visiem patīk baudīt kaut ko saldu un garšīgu, tādēļ skolēni devās uz mājturības kabinetu, lai izceptu šokolādes kēksus. Visi rosījās un izdevās patiešām garšīgi kēksi. Skolēni pacienāja skolotājus un diena ieguva “garšīgu” noskaņu.

9.a klases audzinātāja I.Birgersone

9.b klase

9.b klases skolēni vienojās kopīgam labajam darbiņam – iepriecināt Sociālās aprūpes centra “Atpūtas” iemītniekus, nosūtot sveicienus Starptautiskajā senioru dienā. Grūtāk bija izdomāt – kā? Skolēni diskutēja, ka vecvecākiem ļoti garšo saldumi, tāpēc nolēmām taisīt saldumu paciņas. Paciņās ievietojām: cepumus, zefīrus un garšīgas konfektes. Iesaiņojām un pielikām rudenīgu novēlējumu. Skolotāja Arta – kopā ar skolas skolēniem, paciņas nogādāja aprūpes centrā.

Pārrunājām šīs akcijas laikā sasniegto – pozitīvās emocijas un prieka radīšana citiem. Gūt var ņemot, gūt var dodotDodot gūtais – neatņemams.” /Rainis/

9.b. klases audzinātāja: I.Lasmane

10.a klase

Mēs, 10.a klase, šogad nevarējām kopīgi vienoties par to, ko darīt labo darbu nedēļā. Gribējām izdarīt kaut ko tādu, ko neesam vēl darījuši. No sākuma domājām, ka varētu braukt uz kādu citu vietu vai pilsētu, un tur paveikt kāda labu darbiņu, bet tā kā nevarējām izdomāt uz kurieni, tad nolēmām, ka paliksim te pat, mūsu pašu Brocēnu vidusskolā, un izdarīsim kādu labu darbu skolas labā.

Pēc ilgas diskusijas mēs nonācām pie slēdziena, ka būtu ļoti labi un skaisti, ja mēs sastādītu pavasara puķes ,,krokusus’’ skolas pagalmā. Kopumā mēs nopirkām piecas dažādas šķirnes, lai būtu krāsaināks skats. Lai būtu organizētāki, mēs sadalījāmies piecās komandās, un katrai komandai bija noteikta teritorijas daļa, kur stādīt puķes. Kopīgiem spēkiem mēs tās veiksmīgi iestādījām un pēc tam, protams, aplējām ar ūdeni. Sākumā mūsu izvēlētā teritorija izskatīsies šādi, bet pēc tam mēs ceram un paredzam, ka tā izskatīsies šādi. Mēs ceram, ka mūsu krokusi veiksmīgi ieaugs zemē, un pavasarī mūs priecēs skaists skats uz skolas pagalmu, kā arī skaistā krokusu smarža mums visiem radīs pavasarīgu noskaņu.

11.a klase

Šogad “Labo darbu nedēļas” ietvaros 11.a klase, izvēlējās apgūt ko jaunu, iepriecināt sevi un pārsteigt mūsu skolas skolotājus! Kā jau katru gadu, arī šajā rudenī  “Mana skola Brocēnos” svin savu dzimšanas dienu. Nolēmām skolas 72 gadu jubilejā sveikt savus skolotājus ar pašdarinātām dāvanām- otrā elpa burciņām, katram no mums ir savs stāsts, savs īpašais skolotājs, kam šo stāstu gribam paust un ne vienmēr  visu var izteikt vārdos. Dekupāžas māksla sevī apvieno trīs dimensijas- radošu domu lidojumu, pozitīvu radīšanas procesu un rezultātu- vizuālu emocionālā pārdzīvojuma atspoguļojumu. Dekupāža ir viegli apgūstama, neprasa daudz un dārgus līdzekļus, līdz ar to, šī tehnika ir piemērota, lai snaudošo talantu sevī atmodinātu jebkuru no mums, nebaidoties, ka kaut kas varētu neizdoties. Liels gandarījums par procesu, kurā katrs no mums iesaistījās ar lielu aizrautību un pacietību. Skolotāju sveikšana vēl tikai priekšā taču sajūtas ir ļoti siltas un pārliecinošas, jo darbs darīts ar lielu mīlestību!

11.a klases  audzinātāja Dita Dubulta

12.a klase

8.oktobrī visi 12.a klases skolēni devās labo darbu medībās pie Santas Lokmanes. Šeit trenējas jāšanas sportā 12.a klases skolniece Patrīcija. “Kalnrūju”  staļļa zirnekļi muka uz visām pusēm,kad divpadsmitie ar slotām un lupatām ķērās pie darba. Mūsu pienākums-atbrīvot stalli no zirnekļu tīkliem,nomazgāt logus un izslaucīt gaņģus. Dažām meitenēm tika uzticēts izsukāt Patrīcijas zirgu Mažoru. Pēc labi padarīta darbiņa nopelnījām izjādi ar baltu zirgu. Neaizmirsām arī pārējos zirdziņus pacienāt ar cukura graudiem un burkāniem.Tikai princi baltā zirgā nesastapām. Jābrauc vēl to meklēt!

12.a kl.audz.Ļ.Zvaigzne.