2021./2022.m.g.

1.a klase

​Tā kā skolotāja Maira Vīksna ļoti daudz palīdz mums, pirmklasniekiem, lai mēs labāk iemācītos lasīt, nolēmām palīdzēt arī viņai.☺️ Skolotāja šogad strādā ne tikai ar bērniem, kam ir mācīšanās grūtības, bet ir arī atbildīgā par skolas muzeju. Savedot kārtībā muzeju, skolotājai Mairai noderēja mazās, čaklās rociņas, kas ar prieku un aizrautību slaucīja putekļus no skolas albūmiem. 🧽🗃
1.a klases audzinātāja Evita Bistere

1.b klase

Jaunais mācību gads iesācies ar rudenīgi saulainu un sausu laiku, par ko priecājas sākumskolas jaunākie skolēni. 1. b klase garākā starpbrīža laiku izmanto fiziskās aktivitātēs rotaļu laukumā. Tādēļ Labo darbu nedēļā nolēmām uzpost un veikt tīrīšanas darbus āra inventāram rotaļu laukumā.

Klases audzinātāja V.Ķezbere

2.a un 2.b klase

Aizritējusi Labo darbu nedēļa. Brocēnu vidusskolai ir lieliska sadarbība ar Brocēnu pilsētas bibliotēkas vadītāju Valdu Ozoliņu. Viņa mums piedāvāja izveidot rudens izstādi lasītavā. Mēs 2.a un 2.b klases pieņēmām izaicinājumu. Otrklasnieki dizaina un tehnoloģijas stundā iepazina gofrēšanas tehniku. Sadarbojoties pāros, plānoja, zīmēja skici, lai gofrēšanas tehnikā izveidotu dzīvnieku vai rudenīgu ainavu. Izdevās radoši un lieliski darbi.🖼✏️💭 Laipni aicināti uz izstādi!👋
2.b klases audzinātāja Vineta Peka, Zaiga Serabrjakova.

3.a klase

Oktobris Latvijā nāk ar labiem darbiem- Labo darbu nedēļu. Arī 3.a klase veica labo darbu, iepriecinot sākumskolas skolēnus ar lasāmām grāmatām. Katrs klases skolēns atnesa uz skolu vismaz vienu bērnu daiļliteratūras grāmatu, kura ir izlasīta un grāmatu plauktā nav vairs vietas. Apvienojot visas sanestās grāmatas, tās tālāk tika piedāvātas citiem sākumskolas skolēniem lasīšanai ,,Ņem un lasi pa brīvu”. Visaktīvāk grāmatas lasīšanai izvēlējās 1. un 2. klases skolēni, piešķirot lasāmai grāmatai otru mūžu. Labi padarītais darbiņš sagādāja prieku. Labu var darīt visi KOPĀ!

Klases audzinātāja D.Staško

3.b klase

Kas ir MANDALA? Mandala ir aplis, kurā var eksperimentēt un izpausties, meklēt un atrast. Mandalu veidošana ir kā terapija, kas palīdz cīnīties ar dzīves problēmām, stresu. 3.b klases skolēni veidoja mandalas no dabas materiāliem. Bērni ar prieku izrotāja sākumskolas gaiteni. Katrā darbiņā ir bērnu labās emocijas, dzīvesprieks un rudens dabas krāšņums. Ar savu LABO DARBU iepriecinām ikvienu mūsu skolā! Klases audzinātāja Sveta

4.a klase

Siltās rudens dienās viena no labākajām iespējām atpūtai ir ceļojums dabā.🌳🌿 Arī šo pēcpusdienu mēs izklaidējām mazos pirmklasniekus un devāmies ceļojumā.✈️
Ceļojām burtu un ciparu pasaulē, dzīvnieku pasaulē, ūdens pasaulē, kā arī visbeidzot nokļuvām pilotu pasaulē, lai kopīgi iemācītos izveidot super lidojošu lidmodeli, ar kuru katrs varētu aizceļot uz savu sapņu zemi.🧑‍✈️🐙🌏
Mēs, 4. klases skolēni, ļoti centāmies un gatavojāmies, lai savā starpā sadraudzētos, parotaļātos, izsmietos un jauki pavadītu piektdienas pēcpusdienu, dodoties brīvdienās!😊🤪💪
Klases skolotāja Eva Raboviča

4.b klase

Labo darbu nedēļā devāmies uz Brocēnu kultūras centra bibliotēku un, palīdzot bibliotekārēm, veicām ne tikai labu darbu, bet arī pētniecisko darbu. Tuvojas vēlais rudens, ziema, un skolēni vairāk laika pavadīs mājās. Tādēļ bibliotekāres, sadalot skolēnus pa grupām, aicināja pārskatīt grāmatu krājumus attiecīgam vecumposmam un atlasīt interesantākās grāmatas. Pēc tam nācās vēlreiz visas pārskatīt un atlasīt top – 5. Šīs grāmatu komplekts būs tas, ko Valda Ozoliņa nesīs uz skolu un pirmsskolas iestādēm un piedāvās bērniem lasīšanai. Kāds bija pārsteigums, izrādās, ka izlasīts gana daudz grāmatu. Cits citam ieteica vēl kādu noteikti izlasāmu grāmatu.

5.a klase

Šogad, 5.a klases skolēni, kā jau lielie un atbildīgie, palīdz bijušai klases audzinātājai Evitai pieskatīt “pirmīšus”. Pārsvarā tas notiek no rītiem, kad skolotājiem ir jābūt sanāksmēs. Atstāt vienus pirmklasniekus nedrīkst, tāpēc skolēni bija aicināti palīdzēt. Aicinājums tika pieņemts un jau vairākas reizes “pirmīši” un “piecīši” kopā pavada laiku. Palīdzēs arī turpmāk.

5.b klase

Labo darbu nedēļā mēs, piektās klases skolēni, pārsteidzām savu sākumskolas skolotāju Vivitu un viņas audzināmo klasi, uzdāvinot burtu spēli.  Visu nedēļu mēs griezām, līmējām, laminējām, rakstījām, kopējām, un galā sanāca burtu spēle. Piektdien spēli uzdāvinājām 1.b klases skolēniem. Viņi spēli izspēlēja. Kā otrs labais darbiņš-mini grāmatiņa izveidošana. To dāvināsim Remtes pansionāta iemītniekiem.

Līva un Endija, 5.b klases skolnieces.

6.a klase

Oktobris ir Labo darbu mēnesis. Arī 6.a klase iesaistījās Labo darbu nedēļā. Vai jūs zināt, kas ir BIKIBUKS? Tā ir maza grāmatiņa, kurā ietilpst viens dzejolis un daudz, daudz ilustrāciju. 6.a klases skolēni klasē deklamēto dzejoli “pārvērta” grāmatiņā. Talkā nāca 5. b klases skolēni un audzinātāja Ļena un tapa 52 grāmatiņas! Ko mēs ar tām darījām? Mēs tās uzdāvinājām  Remtes sociālā aprūpes centra “Atputas” iemītniekiem. Reizē ar grāmatiņām aizvedām arī sveicienu no Brocēnu vidusskolas-kliņģeri Senioru dienā. 

6.b klase

Mīlestība iet caur vēderu! Katrs no mums kaut reizi ir dzirdējis šo teicienu. Vai varam solīt mīlestību? Nē, bet labu garastāvokli gan! 6.b klase nolēma iepriecināt mazos pirmklasniekiem ar gardiem pašceptiem keksiņiem, vēlot tiem jauku dienu! Imants Ziedonis ir teicis-tādas lielas laimes jau nemaz nav,ir tikai mirkļi-ellišķīgi sāpīgi un dievišķi skaisti! Par skaistiem mirkļiem!

7.b klase

Rudens šogad jo īpaši krāsains! 7. B labais darbs stadiona teritorijā- lai vējš nepūstu lapas uz laukumu, centāmies tās cik nu var savākt un tādejādi palīdzēt arī darbiniekiem. Būs jāiet vēl!🍁 
Klases audzinātāja D.Barančane

7.c klase

Labo darbu nedēļā 7.c klases skolēni nolēma parūpēties par Saldus dzīvnieku patversmes iemītniekiem. Uzzinājām, ka galvenie  patversmes mērķi ir sniegt palīdzību noklīdušiem, pamestiem, sabrauktiem un nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Katru mēnesi dzīvnieku patversmē nonāk aptuveni 30-35 kaķi un 15-20 suņi un praktiski katram dzīvniekam tiek atrasts jauns saimnieks. Suņiem ir gan iekšējie, gan ārējie voljēri, gan arī būdas. Patversmē vienlaicīgi ir vietas aptuveni 35 dzīvniekiem. Savukārt kaķiem ir gan individuālie būri, gan vesela kaķu māja. Kaķu mājā šobrīd redzējām tikai 2 kaķīšus, kuri pacietīgi gaida, kad kāds viņus paņems uz mājām. Pirms doties uz patversmi, telefoniski sazinājāmies un noskaidrojām, ka dzīvniekus varam iepriecināt ar kaķu un suņu konserviem. Aizvedām arī tīrīšanas līdzekļus, lai dzīvnieku kopējiem būtu vieglāk uzturēt tīrību. Žēl, ka ierobežojumu dēļ nevarējām visi ierasties patversmē. Bijām ļoti saviļņoti, kad redzējām ar kādu patiesu prieku sunīši mūs sagaidīja. Katru samīļojām, ar katru parunājāmies. Tik ļoti žēl bija no viņiem atvadīties, jo viņi smilkstēdami noskatījās, kad mēs gājām prom. Ļoti gribētos viņiem atrast mājas un mīlošus saimniekus.

Klases audzinātāja I.Rozalinska

8.a klase

Mūsu klase piedalījās zīļu lasīšanas čempionātā. Kopā salasījām aptuveni 5,5 kg. Lielākie lasītāji bija Adrians Sproģis, Edgars Fjodorovs, Emīls Bruzinskis un Inese Circene. Vēl vācām makulatūru. Lelde Ābula un Sonora Rulle  sniedza koncertu 2.a klasē.

8.b klase

8. b klase vāca gan makulatūru, gan izlietotās baterijas. Tie ir mūsu klases ierastie darbi. Tiem pievienojām vēl vienu – iepriecinājām 2.b klases skolēnus ar interesantu spēļu pēcpusdienu.
Klases audzinātāja V.Mielava

10.a klase

10.a klases skolēni apvienoja divus labos darbus – savas vides (drēbju skapja) pārskatīšana/sakārtošana un palīdzība citiem. Secinājām, ka apģērbi un apavi, kuri netiek izmantoti, noteikti kādam noderēs. Tādējādi skolēni ieguva pozitīvās emocijas un palīdzēja vienaudžiem. Apģērbu un apavus nogādājām Saldus novada sociālā dienesta Ģimenes atbalsta dienas centrā. “Gūt var dodot, gūt var ņemot, dodot gūtais, neatņemams …” /J.Rainis/

Klases audzinātāja: I. Lasmane

11.a klase

11.a klases skolēni  labo darbu nedēļā vēlējās iepriecināt cilvēkus, kuri uzturas Saldus novada sociālajā dzīvojamajā namā ‘’Rūķīši’’.  Mēs sarūpējām dāvaniņu – pašgatavotus cepumus, ziedus un tēju, kuru pēc tam arī nogādājām ‘’Rūķīšos’’. Šī pieredze mums sniedza pozitīvas emocijas. Mēs novērtējam to, ka mums bija iespēja jebkādā veidā palīdzēt citiem, un, kaut gan mums nebija iespējams satikt pašus cilvēkus, zinājām, ka esam padarījuši labu darbu gan viņu, gan arī sevis pašu labā. Kā teica sociālā dzīvojamā nama ‘’Rūķīši’’ vadītāja, ka kopā sanākšana pie cepumiem un tējas ir tas, kas šiem cilvēkiem rada vislielāko prieku, un viņa bija pateicīga, ka mēs šo iespēju radījām.

12.a klase

Piektdien LR Saeimas deputāte Ramona Petraviča un viesi no “Kustība dzīvībai” uzdāvināja mūsu skolai ābeles. Kopīgi ar 12.a klasi ābeles tika iestādītas skolas dārzā. Lai bagātīga raža!