2023./2024.m.g. pasākumi

Neredzamā pasaule

Ceturtdienas agrā rītā, 15. aprīlī, 8.a klases bērni un ne tikai viņi, devās ekskursijā uz Rīgu, kur iepazina, kā ir dzīvot tumsā un iejusties neredzīga cilvēka ādā. Latvijas skolas soma atbalstīts projekts neredzamā pasaule piedāvā šo iespēju.
 Ekskursiju vadīja neredzīgi cilvēki, mēs paši iepazinām sevi, vai protam eksistēt, atpazīt priekšmetus, ēdienus un lietas, kuras pēkšņi vairs neredzam, bet tikai sajūtam ar tausti, bet ikdienā redzam, un lietojam, un kas mums redzīgajiem liekas pašsaprotamas. Paldies par iespēju novērtēt to, kas mums dots. 🙂
Skolotājs: Niks Ozols

Ziedoņa klases izlaušanās istaba un Raiņa un Aspazijas muzejs

7.b klase 10.aprīlī mācījās citādāk.
Latvijas skolas somas ietvaros apmeklējām Ziedoņa klases izlaušanās istabas.
Latvijas skolas somas ietvaros Raiņa un Aspazijas muzejā lasījām lugas “Zelta zirgs” fragmentus un izspēlējām to ar dažādiem perkusijas-mūzikas instrumentiem.

Animācijas filma “Sirds likums”

Aprīlī mūsu sākumskolas skolēniem programmas “Latvijas skolas somas” ietvaros bija iespēja noskatīties animācijas filmu “Sirds likums”.

Filmas “Sirds likums” scenārija autori ir Roze Stiebra un Matīss Gricmanis. Filmu trīs gadu garumā veidoja 50 profesionāļu komanda, kas ik dienu plecu pie pleca strādājuši pie tēlu zīmēšanas, krāsošanas, iekustināšanas un ieskaņošanas. Producenti ir Roberts Vinovskis un Dominiks Jarmakovičs.

Multfilmas māca par cilvēka rakstura īpašībām un ētiskām vērtībām sabiedrībā.

Filmu var sasaistīt ar literatūru, raksturojot tēlus un pārrunājot ētiskās vērtības. Vizuālās mākslas stundā mācījāmies par multfilmu veidošanu, tēlu un ainavas zīmēšanu, kā arī ko nozīmē animācija.

Skolēnu atziņas par redzēto:
Filma māca, ka sirds nav slimība. ( Gabriela)
Filma māca, ka jābūt jaukiem pret citiem.( Dārta)
Patika mūzika ( Tomass)
Princis saprata, ka galvenais nav būt karalim. ( Tince)
Vilki bija negodīgi un viltīgi, jo gribēja nozagt kroni. (Anete)
Patika, kad meitene neklausīja nevienu un darīja, kā viņai labāk. (Nora Amēlija)
Patika, ka kaķis palīdzēja princim atrast sirdi. ( Līva)

Nacionālā teātra izrāde “Divas pasaules”

Kas notiek, kad tiek pretnostatītas divas pasaules- tēli un viņu autori, grāmata un tīmeklis, pusaudži un vecāki? Vai tās var mierīgi līdzpastāvēt? Vai neizbēgami gaidāma pasauļu sadursme?

8.martā Brocēnu vidusskolas 10.klase ar iniciatīvas “Latvijas skolas soma” atbalstu apmeklēja Nacionālā teātra izrādi “Divas pasaules”.

*Izrāde bija mūsdienīga un ļoti interesanta jauniešiem.
*Izrādē spēlēja labi aktieri.
* Patika scenogrāfija.
* Izrādē bija daudz interesantu domu graudu.
*Iepazinu Brigaderi, Jaunsudrabiņu un viņu literāros tēlus.

Cirka izrādi “Bufonāde”

Ar milzu soļiem tuvojas Brocēnu vidusskolas 75 gadu jubileja. 9. oktobrī programmas Latvijas skolas somas ietvaros sākumskolas skolēni saņēma dāvanu – cirka izrādi “Bufonāde”. 
 
Atbraukušie cirka mākslinieki bija pārsteigumu pilni. Izrāde bija komiskas aktiermākslas manierē, kur bērni tika iepazīstināti ar klaunādes klasiku, kurai caurvij cirka akrobātiku, komēdiju, jestrumu un vieglumu. Izrādes galvenais centrējums- atgriešanās bērnībā.
 
Stāsts par diviem bērniem, kuru iztēlē dzimst viņu iedomu draugs. Draugs, kurš top pavisam īsts, kurš māca priecāties, fantazēt un novērtēt vienam otru un patiesu draudzību. Iedomājies- cilvēks balonā!!! Zāli piepildīja skaļi smiekli, sajūsmu spiedzieni un neremdināmi aplausi. 
 
Paldies izrādes profesionālajiem cirka māksliniekiem un aktieriem: Valērijam Komisarenko, Alīnai Kešānei, Ņikitam Rumjancevam! Tas patiešām bija ļoti iespaidīgi!